page

Контрол за насекоми и дървесни болести

picture

В естествената си среда, дърветата често страдат от вредни обитатели - насекоми, които са основни причинители на множество заболявания. При храненето си, някои насекоми отделят течност, съдържаща захари (медена роса или мана), която от своя страна предразполага към развитие на чернилни гъбички, затормозаващи дишането и фотосинтезните процеси на дръвчетата. Други насекоми и безгръбначни причиняват открити, повърхностни рани по стеблото на дървото, през които вредителите лесно проникват дълбоко в тъканите на дърветата. Това често води до развитие на гнилостни процеси, засягащи определени части, а в последствие и цялото дърво.

picture

Чрез храненето си, вредителите нанасят допълнителни щети по дърветата, изсмуквайки дървесните сокове и нарушавайки основни физиологични процеси. В следствие на което, по дръвчетата се забелязват видими външни деформации. В случаите на идентификация за наличие на гъби и насекоми в дървото, е необходимо да се извърши специализирана проверка посредством специална апаратура. По този начин се установява степента на увреждане и засегнатост на дървото, което позволява да се предприемат най-адекватните мерки спрямо състоянието му.

Добрата новина е, че правилната грижа и превенция на дърветата, може да ги спаси и защити от нежелани вредители. Нашият екип от професионалисти ще направи внимателен оглед и оценка на състоянието на вашето дърво и ще изготви конкретни мерки за предодвратяването и справянето с вредителите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href=" /page/politika-za-biskvitki "> Политика за бисквитките </a> & <a href=" /page/politika-za-poveritelnost "> Политика за поверителност </a>.